igra s plastelinom

Iz izkušenj vam povem, da boste največ idej in možnosti igranja z Gnetkom spoznali, če boste igro prepustili vašim otrokom in jim pustili kolikor toliko proste roke. Ok, vsi vemo, da jih je vseeno treba dokaj budno opazovati, saj drugače plastelin hitro najdemo zatlačen ali razmazan kje, kjer ne bi smel biti 🙂 Z Gnetkom je situacija sicer nekoliko milejša, saj ga enostavno počistite in izperete z vodo.

Vseeno pa bom z vami delila nekaj simpatičnih idej in načinov igre z Gnetkom, ki smo jih „razvili“ v naši družini.

1. Pisanje s plastelinom

Za nekoliko večje otroke je čudovita ideja učenje pisanja s plastelinom, saj je ta način zabaven in sproščujoč. Mlajši otroci lahko igri sledijo tako, da ustvarjajo linije živali, na primer polžka.

2. Ustvarjanje žogic

Če ste to že preizkusili sami, potem veste, kako zabavno in sproščujoče je delanje žogic iz plastelina. To lahko spremenite tudi v imenitno zabavo in se greste „balinanje“, igro s „frnikulami˝ ali kaj drugega.

3. Ustvarjanje oblekic za figurice

Izberite nekaj plastičnih figuric ali igrač (zaradi lažjega čiščenja) ter spodbudite otroke, da jim iz plastelina izdelajo oblekice. Tako jih lahko spremenijo v super junake, princeske, jim nadenejo pokrivala in še mnogo več.

4. Izdelava labirinta ali ceste

Ustvarite nenavadne oblike na mizi ali na tleh iz plastelina ter pustite najmlajšim, da jih uporabijo kot cesto ali čisto pravi labirint. Za vse ostalo bo poskrbela njihova domišljija.

5. Delanje odtisov

Delanje odtisov bo poskrbelo za čisto nov nivo zabave z Gnetkom. Ta igra navdušuje tako najmlajše otroke, ki lahko igri brez težav sledijo, kot tudi starejše, ki aktivirajo svojo kreativnost in se spomnijo vedno novih stvari, ki bi jih lahko „odtisnili“.

6. Delanje pizze

Delanje pizze iz Gnetka pri nas vedno zmaga, saj jo otroka okrasita v želenih barvah in jo bogato „nadevata“, na koncu pa lahko plastelinasto pizzo še razrežeta, jo razdelita na krožničke in se igrata naprej.

7. Mešanje barv

Mešanje barv vsekakor verjetno ni vaša najljubša ideja, saj se hitro vsi plastelini spremenijo v eno samo rjavo pacasto zmes. Toda če od vsake barve vzamete manjši delček, namenjen mešanju barv, lahko otrokom pričarate čisto unikatno izkušnjo in jih naučite, kako različne kombinacije ustvarijo različne barve. Kateri pa je vaš najljubši tip igre? Zaupajte nam in se potegujte za nagrado za najbolj izvirno idejo -> pišite na info@gnetko.si ali na naš FB.