Danes smo se na željo našega petletnega Žana lotili izdelave terenskega vozila. Naš postopek vam je lahko v pomoč pri ustvarjanju oziroma oblikovanju Gnetka z vašimi najmlajšimi. Lahko pa si samo sposodite idejo in naredite terensko vozilo čisto po svoje ;).

Torej, za začetek smo naredili ˝ogrodje˝ vozila. Najprej naredite en malo večji pravokotnik in nanj postavite malo manjši kvadrat, da dobite obliko avtomobila. Mi smo to naredili kar po občutku, lahko pa si seveda pomagate s kakšnimi modeli.

Nato smo vzeli plastelin drugačne barve (v našem primeru moder) ga razvaljali in z nožkom izrezali kvadratke za tri okna (sprednje vetrobransko steklo in na vsaki strani po eno okno). Z modrim plastelinom smo nato naredili še odbijač spredaj in zadaj ter osnovo za kolesa. Dve rumeni kroglici smo dodali za luči.

Za kolesa smo razvaljali modri plastelin in z modelčki izrezali štiri kroge. Mi smo za model uporabili kar pokrovček od plastelina. Žan je nato s flomastrom naredil štiri luknjice v vsak krog. Tako smo izdelali platišča. Vzeli smo siv plastelin in ga z rokami zavili v kačo. To smo ovili okoli koles, dodali pa smo še manjše kvadratke, da je bila guma bolj primerna za terensko vozilo J. Kvadratke smo narezali iz ene daljše kače in jih dodali okoli gume.

Tako je nastalo to, kar vidite na sliki. Recimo, da je podobno terenskemu vozilu, bomo pa zelo veseli, če nam na FB ali mail (info@gnetko.si) pošljete še kakšne vaše poizkuse izdelave ˝terenca˝. Pa veselo ustvarjanje!