ustvarjanje s plastelinom

V naši hiši je Gnetko skoraj vsak dan na vrsti za igro in moja otroka izumljata 1001 nov način uporabe. Pred kratkim sta me pustila brez besed, ko sta v igro vključila še „dodatke“ – ostale igrače. Moj prvi impulz je bil kričati „NE“, potem pa mi je padla na pamet boljša in predvsem bolj kreativna ideja. Po hiši smo poiskali dodatke, ki so dejansko primerni za uporabo, in to je odprlo čisto novo dimenzijo zabave.

Po prebranem seznamu boste zagotovo tudi sami doma našli mnoge drobnarije, ki bodo vedno znova navdušile vaše male ustvarjalce.

1. Gumbiiiii

Ko sem iz predala privlekla stare, odpadne gumbe različnih velikosti in oblik, so se otrokoma dobesedno pojavile iskrice v očeh. V naslednji uri so bili gumbi v vlogi oči, kolesa avtomobila, žoge, rože … skoraj nisem sledila vsemu. Zelo lahko jih je po uporabi tudi očistiti.

2. Bleščice

Bleščice so tako vrhunska ideja, da razmišljam celo o izdelavi posebne linije Gnetka z bleščečim sijajem. Plastelin z bleščicami ima poseben čar in vsakokrat, ko ga gnetete, pričara nove in nove vzorce.

3. Zvezdice in drugi mini okraski

Če so vam morda od kakršnega koli okraševanja ostali mini okraski, jih lahko prosto uporabite. Pri nas so bili pri roki majhni plastični ˝žebljički˝, iz katerih so nastale prave Gnetko umetnine 🙂

4. Plastične figure

Nikoli si ne bi mislili, kaj vse zmore Gnetko, kadar se igri pridružijo na primer figurice plastičnih dinozavrov. Naenkrat puščajo dinozavri orjaške stopinje, dobijo krila, bruhajo ogenj in še mnogo več. Kar preizkusite sami in dovolite najmlajšim, da imajo svojo zabavo in predstavo.

5. Zobotrebci

Ne boste verjeli, ampak iz zobotrebcev (lahko jim odstranite špice), ki jih vključite v igro in jih predate otrokom, nikakor ne nastane samo ježek, kot sem si v glavi predstavljala jaz. Zobotrebci namreč postanejo tudi sablje, drevesa, ograje za zapornike in še mnogo več. Za drevo pa smo enkrat uporabili tudi peclje od grozdja … domišljija res ne pozna meja ;).

V naslednjem tednu izbiram TOP 3 vaše ideje, ki jih bom tudi nagradila :). Pošljite mi jih na e-mail: info@gnetko.si ali preko facebooka.