Pravzaprav se naslovno vprašanje na prvi pogled morda zdi retorično, vendar še vedno mnogo staršev posega po trgovinskih različicah plastelina, zato si želim bolje pojasniti, kaj sploh je naravni plastelin in kakšne prednosti prinaša.

Varnejši za igro

Naravni plastelin Gnetko je izdelan izključno iz naravnih sestavin, ki so celo „užitne“, čeprav Gnetko ni namenjen uživanju. Tak plastelin torej ne predstavlja nobene nevarnosti za zdravje tudi, če pomotoma zaide v usta. Verjemite, da ga bodo otroci zaradi izrazite slanosti hitro izpljunili, tako da je ta problem rešen 🙂

Gnetku je dodano tudi eterično olje sivke, ki pomirja in blagodejno vpliva na živčevje ter umirjenost, kar boste pogosto opazili tudi pri igri otrok.

Enako kakovosten z vidika lastnosti gnetenja

Pri oblikovanju prave formule za izdelavo Gnetka sem ogromno časa namenila dobri teksturi, saj sem želela doseči enako oziroma primerljivo izkušnjo ustvarjanja, kot jo nudijo kupljeni plastelini. To je dodaten bonus, saj lahko prav zares ustvarite vse, kar želite.

Dolgo časa uporaben

Vam je kdaj kupljeni plastelin po pomoti ostal na mizi in ste ga že čez nekaj ur našli izrazito suhega in skoraj neuporabnega? Pri Gnetku je ta skrb odveč, saj mu lahko dodate nekoliko vroče vode, ga dobro pregnetete in spet bo „kot nov“ ter nared za nadaljnje ustvarjanje.

Kaj še čakate? Preizkusite ga ter svojim otrokom zagotovite nepozabne ustvarjalne urice >>>