okvir iz plastelina

Gnetko naravni plastelin omogoča praktično neomejene možnosti zabave in ustvarjanja. Vendar včasih idej vseeno zmanjka, zato sem vam pripravila pet top kreativnih idej za ustvarjanje z otroci.

Končni izdelki bodo trajen spomin, sam proces ustvarjanja pa bo iz malih in velikih ustvarjalcev pritegnil njihovo unikatno žilico za umetnost.

Navdihujoč okvir za sliko

Ena izmed čudovitih in zabavnih idej je ustvarjanje okvirja iz Gnetka. Ta je lahko poljubne velikosti in barv. Najlažje ga je zasnovati tako, da večjo količino plastelina želene barve razvaljate po mizi, nato pa okvir bodisi odtisnete s škatlo ali posodo v želeni velikosti, ali pa ga izrežete z nožem.

Ko je osnovni okvir izdelan, ga lahko mali nadebudneži okrasijo s poljubnimi dodatki in v njihovih najljubših barvah. Nato ga je potrebno pustiti nekaj dni, da se popolnoma osuši.

Sliko se v okvir vstavi tako, da se jo namesti v odprtino, zadaj pa se prilepi bel papir, ki drži formo.

Edinstven podstavek za pijačo

Pri izdelavi podstavka iz plastelina je potrebno nekoliko več spretnosti, saj mora biti končni izdelek čim bolj raven. Predlagam, da z otroci najprej okrasite razvaljan kos plastelina točno tako, kot si želite, šele za tem pa ga poravnate z ravnim predmetom, da se vsi okraski poravnajo in več ne izstopajo. Nato ga samo še izrežete oziroma odtisnete v želeni velikosti ter ga pustite, da se posuši.

Nepozaben obesek

Spodbudite najmlajše, da za vas ali zase ustvarijo Gnetko obesek. Oblikujejo lahko poljubno obliko, ki ni prevelika. Na koncu jim pomagajte tako, da skozi obesek naredite luknjico v zadostni velikosti, nato pa le še počakajte, da se v dnevu ali dveh posuši.

Izdelava okrasne figurice

Pod spretnimi rokami vas in vaših malčkov bodo zagotovo nastale tudi različne Gnetko figurice. Najljubše lahko še dodatno okrasite ter jih pustite, da se posušijo in vam ostanejo v dolgotrajen spomin ter krasijo otroške sobice.

Čudovita ogrlica pisanih barv

Gnetko omogoča zelo natančno ustvarjanje, zato bodo najmlajši zagotovo uživali v valjanju in izdelavi pisanih kroglic. Spodbudite jih, naj bodo približno enake velikosti, nato pa v končane naredite luknjico, da boste lahko čez nekaj dni skoznje napeljali vrvico in tako izdelali unikatno ogrlico.

Ste tudi vi iz Gnetka že ustvarili kakšne unikatne izdelke? Delite idejo z mano preko e-maila: info@gnetko.si ali Facebooka in vaše izdelke bomo objavili v naši galeriji! Dobili pa boste tudi darilce ob naslednjem naročilu :).