O nas

GNETKO domači plastelin naravni družina

Zgodba

Živijo, sem Petra Zajec. Po poklicu sem magistra poslovnih ved, zdaj me poznajo kot glavno »kuharico« Gnetka, a v prvi vrsti sem mama dveh Zajčkov. Prav ta funkcija je bila povod za nastanek Gnetka. Gnetko je moj odrešitelj. Rešil me je nočne more vsake mame – plastelina v ustih. Malčka rada ustvarjata s plastelinom, ampak v obdobju »vse v usta« nisem mogla dovoliti igre s plastelinom. In je bil seveda jok.  Ko sem ga dala na mizo, pa je spet romal v usta. Pred približno dvema letoma, ko sem med polurno igro, vsaj 15-krat izrekla otrokom: »Ne v usta,« sem dokončno izgubila živce, se zatekla v domačo shrambo in kar sama naredila plastelin. Recept, ki sem ga pozneje izpopolnila in »začinila« zdaj pakiram v simpatične lončke, da bi tudi vam – mamam s podobnimi težavami olajšala življenje in omogočila kakšen brezskrben požirek kave med igro s plastelinom. Poskusna Zajčka za Gnetko sta bila torej kar moja otroka, zato verjemite, da sem se res potrudila. Moje najzvestejše stranke so otroci iz manjšega zasebnega vrtca v Brežicah, na kar sem zelo ponosna. Zadeva je varna, kar je najbolj važno. Moje poslanstvo je torej omogočiti čim večim otrokom, da bodo uživali v varni igri s plastelinom in mamicam trenutek ali dva miru ;).

O Plastelinu

GNETKO je v domači kuhinji narejen plastelin, namenjen tudi najmlajšim otrokom. Izdelan je izključno iz naravnih sestavin, ki so užitne, tako da otroku ne morejo škoditi. Je zelo mehak in ima dolgi rok trajanja, če ga hranite primerno zaprtega. Če ga kdaj pozabite zapreti, nič hudega! Dodajte mu malo vroče vode, dobro pregnetite in spet bo kot nov. Na zraku pa se zmes po nekaj dneh strdi. Končni izdelek je odvisen od starosti otroka in njegovih sposobnosti.

Nasvet za čiščenje: po koncu uporabe roke umijte z vodo in milom. Iz predmetov odstranite odvečno zmes in obrišite z mokro krpo ali pa počakajte, da se posuši, in spraskajte. Izdelek vseeno ni primeren za otroke, mlajše od 24 mesecev, in sicer zaradi nevarnosti zadušitve z majhnimi delci, ki jih lahko pogoltnejo. Zato svetujemo, da se izdelek uporablja samo pod nadzorom odrasle osebe. Čeprav je plastelin narejen iz naravnih in neškodljivih snovi, ni namenjen zaužitju, temveč samo igranju in oblikovanju. Plastelin vsebuje gluten.

gnetko domači plastelin naravni igra